HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ajanda Nedir?

31-10-2022 15:00
Ajanda Nedir?

Ajanda

Ajanda; Latince kökenli bir kelimedir. "Agend” kökünden türetilen ajanda sözcüğü, gün anlamına gelmektedir. Literatürde ise ajanda sözcüğü günlük tutulan defter anlamına gelmektedir. Orta Çağdan buyana kullanılan ve günlük yaşamımızın bir parçası olan ajandalar, günümüzde de en çok kullanılan defter çeşitlerinden biridir. Ajanda Nedir? ve Ajandalar Ne İşe Yarar? Blog içeriğimizde sizler için derledik.

Ajanda Nedir?

Ajanda, her yıl özel olarak tasarlanan ve üretilen "1 Ocak tarihinden başlayan ve kronolojik bir sıra ile ilerleyen” defterler olarak günümüzde yaygın bir biçimde kullanılan araçlardır. Ajandalar not almak, hatıraları yazmak ya da günlerinizi planlamanıza yardımcı olan takvimli not defterleridir.

Ajanda İçeriği bakımından; ilk sayfalarında telefon rehberi, harita ve yıl içerisindeki dini / milli bayramların tarihleri bulunmakla beraberinde, basıldığı yıla ait genel takvimi de içerisinde barındırmaktadır. Sayfa içeriği ve sayısı türüne göre ve kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Geniş bir kullanım yelpazesine sahip olması nedeniyle birden fazla ajanda çeşidi bulunmaktadır. Akademik Ajanda, Günlük Ajanda, Haftalık Ajanda ve Süresiz Ajanda çeşitleri bulunmakla beraber noktalı, çizgili ve kareli ajanda çeşitleri de bulunmaktadır. Ajanda Çeşitleri ile bilgi edinmek için Ajanda Çeşitleri Nelerdir? İçeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Ajandalar Ne İşe Yarar?

Yukarıda bahsedildiği üzere günümüzde geniş bir kullanım alanı bulunan ajanda ürünleri beraberinde çeşitliliği de getirmektedir. Ajandalar sizlere, kullanım amacına göre farklı işlevler ve katkılar sağlamaktadır. Profesyonel iş yaşamında, okulda ve günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz ajandalar, kimileri için düzenli bir hayat için olmazsa olmaz araçlardan biri, kimleri için ise de önemli notları almasına yarayan ve günlerini planlayan bir araç olarak kullanılmakta ya da planlayıcı, hatırlatıcı hatta ve hatta günlük defteri olarak kullanılabilmektedir.

Anlaşılacağı üzere, Ajandalar Ne işe Yarar? sorusunun cevabı kullanım amacına göre değişmektedir. İhtiyaçlarınız göz önünde bulundurarak sizlerde amacınıza uygun ajanda kullanımına erişebilirsiniz. Dilerseniz zaman yönetimi, yapılacak işleri bir arada not ederek zihinsel olarak güne hazırlanmanıza yarımcı olacak ajandaları kullanabilirsiniz.

Online alışveriş sitemizde ihtiyaçlarınıza cevap veren birbirinden farklı modelde ajanda ürünlerini bulabilirsiniz. Kullanım amacınıza göre dilediğiniz ajanda çeşidini toplu satın alma avantajı ile en uygun fiyata satın almak için buraya tıklayın! 

"Türkiye’nin Ajanda ve Defter” markası.. Demat Ajanda

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.